Főoldal Fórumok Fórum Ősi gyógymód modern formában

Ez a téma tartalmaz 0 hozzászólás, 1 résztvevő, és utoljára frissítette:  Versenyügyi Tanácsadó Iroda 2 évvel ezelőtt.

1 hozzászólás megtekintése (összesen: 1)
 • Szerző
  Hozzászólások
 • #10780

  Alaposan felbosszantotta olvasónkat, hogy az általa megvásárolni tervezett termékről nem sikerül kiderítenie, mi van benne – jogosan. A honlapra pillantva szembeszökő a hangzatos Gyógynövény Egyesület név, ami úgy díszeleg ott, hogy semmilyen okirat, jegyzőkönyv vagy beszámoló nincs mellette a szervezettől. Az a két kereséssel kideríthető információ meg végképp gyanútkeltő, hogy az elnök úr és az elégedett fogyasztó egyben férj és feleség is. Miközben tényleg létezik egy gyógynövény bolt a fenti címen, ahol biztosan árulnak klassz gyógyteákat, minek ez a habosítás?

  Nemrégiben találtam rá erre az oldalra, ahol azt hirdetik, 30 nap alatt lecsökkenti a tea kaverékük a vércukor szintemet a normál értékre. Mivel pont emiatt vagyok egy diéta + mozgás programban, gondoltam utána nézek. A lapon semmi nincs az összetételére vonatkozóan, tehát nem tudni, mit is rendelek meg. De volt két telefonszám, amit fel is hívtam.

  Egy hölgynek mondtam, bővebbet mondjon már erről a teáról. ” Hát minden le van írva az oldalon” Mondom neki, csak az összetétele nem, ami érdekelne. De hát az olyan mint az Unikum, Titkos! Azért mégiscsak valamit szeretnék tudni, mit rendelek, mi van benne? – feszegettem tovább. Háát van benne csalán, meg mi is van még? Így fejből nem tudom? De ezt kötelező lenne feltüntetni, mondom én. Én is azt iszom, nekem is nagyon jó, hangzik a válasz!!

  Tovább nem sorolom. De ez mégis csak felháborító, hogy így árusítgathatnak akármit és bármit lenyomnak az ember torkán, ha nincs észnél. Úgy megbüntetném ezeket az embereket, akik mások betegségét, jóhiszeműségét kihasználják. Ha valaki tisztességes, nem viselkedik így. Gyuri bácsi teáján grammra le van írva, mit tartalmaz. Nagyon felháborít!! Kérem győződjenek meg maguk is róla. A lap elérhetősége: Herbcentum.eu.

  Üdvözlettel:

  Erdősné Mária
  A levelet elküldtük fogyasztóvédő partnerünknek, ezt a választ kaptuk tőlük:

  Kedves Mária!

  Egy termék pontos összetételére vonatkozó dokumentumok adnak tájékoztatást annak hatásosságáról, biztonságosságáról, azaz lényeges tulajdonságairól. Teljesen elfogadhatatlan titoktartásra hivatkozva elhallgatni a termék összetételéről szóló tájékoztatást és ennek mintegy helyettesítéseként saját tapasztalatról beszámolni.

  Miért is fontos ez? Az általad megjelölt termékről szóló információ üzenete, hogy a készítmény megvásárlásával a fogyasztók javíthatnak egészségi állapotukon, a tea alkalmas a már kialakult betegség, jelen esetben a cukorbetegség kezelésére. Gyógyszernél, gyógyhatású készítménynél tehető ilyen állítás, ahhoz pedig engedélyezési eljárásnak kell megfelelni. Megkerülésre, helyettesítésre nincs mód, a saját, illetve megelégedett fogyasztók tapasztalatairól történő beszámoló természetesen messze nem elegendő.

  Tea esetében ráadásul a hatályos jogszabályok alapján egyébként sincs lehetőség arra, hogy annak betegség megelőzésére, gyógyítására vagy kezelésére vonatkozó tulajdonságokat tulajdonítsanak. A vállalkozás ilyen tartalmú hirdetés közzétételével tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat, mely magatartása alkalmas a fogyasztók megtévesztésére: a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg. Javasoljuk, hogy tegyél bejelentés a fogyasztóvédelmi hatóságnál.

1 hozzászólás megtekintése (összesen: 1)

Be kell jelentkezned, hogy válaszolhass.