RÓLUNK

Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete

Logo

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) egy 2003-ban alapított szervezet, melynek célja a fogyasztók jogi védelme és az ehhez kapcsolódó tevékenységek támogatása.

Tanácsadó irodák

logo_gvti-small-nopadGazdasági Versenyügyi Tanácsadó irodáinkat 2014-ben hoztuk létre öt vidéki nagyvárosban annak érdekében, hogy fejlesszük a versenykultúrát és segítsük a tudatos fogyasztói döntéseket.

Weboldalunkon böngészve közvetlenül megismerheti a GVH panaszkezelését, eljárásait, és a fogyasztók széles körét érintő aktuális ügyeket, problémákat, valamint gyakran feltett kérdéseket, amelyeket folyamatosan töltünk fel és frissítünk.

Irodáinkban és honlapunkon keresztül is igyekszünk segítséget nyújtani abban, hogy mely jogsértő, tisztességtelen magatartások tartoznak a Gazdasági Versenyhivatal hatáskörébe, mely ügyekből indulhat versenyfelügyeleti eljárás, és mely kérdésekben érdemes más hatósághoz, vagy bírósághoz fordulnia.

Amennyiben nem biztos benne, hogy az Ön által sérelmezett piaci magatartás valóban a Gazdasági Versenyhivatal hatáskörébe tartozik, keresse bizalommal tanácsadó irodáinkat! Szakszerű tanácsokkal, beadvány megírásával segítjük ügye mielőbbi, hatékony megoldását.

HOGYAN SEGÍTÜNK?

KÉRELMEK

Problémája akadt egy termékkel vagy szolgáltatással, de nem tudja, hogyan kezdjen neki panasza megfogalmazásának?

Fogalmazzunk együtt!

Tanácsadó irodáinkban díjmentesen segítünk megfogalmazni kérelmeit, beadványát vagy panaszát és segítünk eligazodni a bürokratikusnak tűnő papírok világában.

TANÁCSADÁS

Kérdése van a fogyasztóvédelmi témákban, tisztán szeretne látni a törvények sorai között?

Minden információ egy helyen!

Irodáink munkatársai több éves tapasztalattal rendelkeznek fogyasztóvédelmi kérdésekben, így bármilyen szükséges információhoz barátságos, segítőkész környezetben juthat hozzá.

TÁJÉKOZTATÁS

Nem tudja, hogyan működnek a fogyasztóvédő hatóságok eljárásai?

Ismerje meg az eljárásokat

Az ország 5 pontján tájékoztatjuk Önt az egyes fogyasztóvédelmi és versenyjogi hatóságok eljárásairól, hogy ne érje meglepetés panasza beadását követően.

Célunk a versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztése.

— DR. HAJNAL ZSOLT, A FOME ELNÖKE