Tanácsadó iroda

A tanácsom, hogy olvass mindig jó cikkeket!

A motorolaj nem mindegy a motornak

A motorolaj nem mindegy a motornak

Apukám sokszor az őrületbe tudott kergetni a mániáival. A garázsban töltötte rengeteg szabadidejét, folyton bütykölt, pakolt, szerelt valamit odabent. Majd a vacsoraasztalnál hallgattuk, hogy éppen mi történt aznap a műhelyében. Ne értsetek félre, szerettem, hogy ennyire lelkes és jókedvű, de a heti ötödik alkalommal már nehezen tettettem az érdeklődést.

Aztán lássatok csodát, mióta elköltöztem, el sem hiszitek, mennyi mindenben ki tudom kérni a tanácsát. Talán, ha jobban figyeltem volna rá, már tisztában lennék jó pár válasszal. Megbántam, hogy sokszor elengedtem a fülem mellett a történeteit, de legalább így mindennapos szinten beszélünk.

Legutóbb az első olajcseréhez közeledett az autóm, és fogalmam sem volt, hogy miféle olajat, honnan szerezzek be az autómhoz. Természetesen apukámhoz fordultam, de most meglepett a felelete: ő most nem papol, menjek fel az olajwebshop.hu-ra, és az összes kérdésemre választ találok.

Nyilván eszerint cselekedtem, és apukámnak igaza volt. Egy rendkívül széleskörű oldallal találtam szemben magamat, amin rengeteg funkció és információ megtalálható. Apukám annyit segített, hogy a kocsimba 5w40 motorolaj kerüljön, semmi más. Nem értettem, hogy miről beszél, de az olajwebshop.hu tényleg kitisztította számomra a témát. Az oldalukon találtam egy motorolaj kereső lehetőséget, amit videón keresztül mutatnak be, hogy hogyan kell használni. Én azonban le akartam nyűgözni apukámat, hogy milyen kritériumokat figyelembe véve vásároltam meg az olajat, ezért elolvastam a hozzá kapcsolódó cikket.

Mindenképp meg szerettem volna érteni, hogy mit is jelent a jelölés, amit apukám mondott. Az oldalon azt olvastam, hogy az 5w40 motorolaj viszkozitását tekintve, az első szám a hidegindítási áramlást, míg a második szám az üzemi hőmérsékleten való áramlást mutatja meg. A „w” szimplán a hideget jelenti (a winter szóból, tehát ez jelöli a hidegindítási értéket). Minél kisebb a számok értéke, annál könnyedebben áramlik az olaj, tulajdonképpen ez a lényege ennek. Szóval a pontom az, hogy minél kisebb a szám, az olaj annál könnyebben áramlik, tehát a hideg motoron hamarabb szétoszlik, ami nem hátrány, főleg, ha az udvaron áll az autó.

Az oldalnak szuper a rendezettsége, a kínálat jól le van bontva kattintható fülekre. Az olajoknál csak elég volt kiválasztanom a személyautó olaj kategóriát, és léphettem is tovább a megfelelő jelzésű olajkategóriára. Az olajwebshop.hu rengeteg, majdnem 20 márkát árul, és mivel hiteles weboldalról van szó, egyúttal hiteles forrásaik is vannak, szóval garantáltan eredeti termékekhez lehet náluk hozzáférni. Az 5w40 motorolaj alatt is megközelítőleg 200 termék állt rendelkezésemre, szóval nem gondoltam egyszerűnek a választást. Nagy szerencsémre az olajwebshop.hu rendkívül részletes szűrési funkcióval rendelkezik, így bőven rövidebb idő alatt sikerült véghez vinnem a döntésemet. Kiszerelés és csomagolás alapján lehet egyrészt keresni, annak függvényében, hogy mekkora mennyiségre van szükségünk, a számunkra legkényelmesebb formában: flakon, hordó vagy kanna képében. A hozzáértők szívesen válogathatnak gyártói specifikációk közül is, ami őszintén, nem tudom mennyit számít. Csak azt olvastam a honlapon, hogy minden olajra érvényes egy szabvány, aminek meg kell felelnie, azon felül pedig tartalmaznak különböző adalékanyagokat. Ezért érdemes használni akár a márka alapú keresést is, hiszen az adalékanyag az, ami különbözhet, és ami képes befolyásolni a motorolaj minőségét. Sokaknak az ár sem mindegy, de mivel extrém széles a kínálat és akciós termékek is fel-felbukkannak, biztosan mindenki megtalálja a lehetőségeihez és igényeihez illő motorolajat. Ha már csak az 5w40 motorolaj ennyi féle opciót kínál, el sem tudom képzelni, hogy nézhet ki a webshop készlete.

Az olajwebshop.hu vásárláskor egy 30 napos elégedettségi garanciát is felkínált, ami azt jelenti, hogy ezen időintervallumban bármikor visszaküldhetem a terméket indoklás nélkül. Szerintem ez is egy jó kezdeményezés, mert online nem feltétlenül betonbiztos az ember döntése. Ezenfelül személyesen is át lehet venni a csomagot, hiszen Budapesten három üzletükben is várják a vásárlókat. Apukám nemcsak ügyes és okos, hanem a hiteles és megbízható oldalakat is ismeri, mint az olajwebshop.hu!