Tanácsadó iroda

A tanácsom, hogy olvass mindig jó cikkeket!

Autóba gumiszőnyeg?

Autóba gumiszőnyeg?

Bármennyire egyszerű termék az autószőnyeg,vásárlása mégis bonyolult lehet, és nem csak az óriási választék miatt.

Innen érdemes választani:

https://www.withcar.hu/tipusajanlat/meretpontos-gumiszonyegek

Elméletileg meglehetnénk nélkülük, de akkor gyorsabban elhasználódna autónk padlózata, ami költséges javításokhoz vezetnének.

Az autószőnyegek sokféle anyagból készülnek, amelyek különböző fokú kopásállósággal rendelkeznek és eltérő szennyeződés- és nedvességfelvételre képesek.

Ugyanakkor nem mindegyik egyformán szép és praktikus.

A legnépszerűbb típusok, az autó gumiszőnyegek, amelyek bármely online autótartozék-áruházban megtalálhatók. Praktikusak, megfizethetőek, de megvannak a saját jellemzőik.

Az autó gumiszőnyegek előnyei vitathatatlanok

Az autó gumiszőnyegek jobban megvédik az autó padlózatát a szennyeződésektől. Hosszabb élettartamúak, mint a textil autószőnyegek, amelyeket minőségüktől függően elég gyakran kell lecserélni.Az autó gumiszőnyegek hálós felülete lehetővé teszi a nedvesség eloszlását, megakadályozva, hogy egy helyen felgyűljön. A hátoldalukonlévő rögzítő tappancs megakadályozza, hogy az autóvezető lába alatt elcsússzon a gumiszőnyeg. A jó minőségű autó gumiszőnyegek speciális vízlepergető gumiból készülnek, ellenállnak az időjárás szeszélyeinek.  A gumi autószőnyeg könnyen tisztítható, nem károsítja a víz, vagy a sár és nem deformálódikel.

A textil autószőnyegek egyik fő hátránya, hogy szivacsszerűen szívják fel a nedvességet és szárításukis több órát vesz igénybe. A foltokról ne is beszéljünk, amik sajnos előbb, – vagy utóbb megmaradnak a szőnyeg felületén.

Különböző típusú autószőnyegek élettartama között is jelentős különbségek vannak

A textilből gyártott autószőnyegek nagyon szépek, de gyorsabban kopnak és tisztításuk is nehézkes. Nem annyira szépek ugyan, de a jó minőségű autó gumiszőnyeg nagyon magas vegyszerállósággal rendelkezik, nem kopik annyira, mint más anyagok, és nedvesen iscsúszásálló marad.

Méretpontos, vagy univerzális autó gumiszőnyeg

A választásnál figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az autó utasterének padlózata egyedi geometriával rendelkezik, amely autómodellenként és autómárkánként eltérő. Emiatt az univerzális autó gumiszőnyegek gyakran nem fedik le a teljes padlófelületet, nem tapadnak kellően, ami befolyásolja a vezetés biztonságát.

Drágább ugyan a méretpontos autó gumiszőnyeg, mégis érdemes meggondolni a nagyobb kiadást, hogy a belső tér mindig száraz és tiszta maradjon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük